Rječnik Pitava i Zavale

Rječnik Pitava i Zavale - Barbić, Ante | Caritasspiritistcenter.org

... Pitava i Zavale Ante Barbića dijalektni je rječnik koji obrađuje leksičko blago dvaju manjih mjesta na srednjodalmatinskome otoku Hvaru ... Современная хорватская диалектная лексикография ... . Mjesta su to čiji govor ima tipične karakteristike južnočakavskoga dijalekta čakavskoga narječja. Sažetak "Rječnik Pitava i Zavale" autora Ante Barbića opsežan je dijalektni rječnik južnočakavskoga govora dvaju manjih mjesta na otoku Hvaru. Obrađuje preko 15 200 riječi. U građu je uključena i onomastička građa. Uz rječnik, knjiga sadrži i opis te primjere govora. Rječnik Pitava i Zavale Ante Barbi ... RJEČNIK PITAVA I ZAVALE - Ante Barbić... | superknjizara.hr ... . U građu je uključena i onomastička građa. Uz rječnik, knjiga sadrži i opis te primjere govora. Rječnik Pitava i Zavale Ante Barbića dijalektni je rj...

INFORMACIJA

AUTOR
Barbić, Ante
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Rječnik Pitava i Zavale.pdf

OPIS

Rječnik Pitava i Zavale Ante Barbića dijalektni je rječnik koji obrađuje leksičko blago dvaju manjih mjesta na srednjodalmatinskome otoku Hvaru. Mjesta su to čiji govor ima tipične karakteristike južnočakavskoga dijalekta čakavskoga narječja. Uz detaljnu razradu značenjâ, rječnik za većinu njih donosi rečenične primjere, u cijelosti naglašene. Obrađene su i sveze riječi, a razvijen je i sustav po­veznica među sinonimima. U rječnik je uključena i lokalna onomastička građa. Osim samoga rječnika, u knjizi se nalazi opis govora, toponimija na području Pitava i Zavale te primjeri govora. S obrađenih više od 15 200 natuknica ovaj se rječnik svrstava u opsežnije hrvatske dijalektne rječnike.

Želite li pročitati knjigu?Rječnik Pitava i Zavale u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Barbić, Ante. Čitati Rječnik Pitava i Zavale Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE