San jednog Kelta

San jednog Kelta - llosa, Mario Vargas | Caritasspiritistcenter.org

...San jednog Kelta" je prisjećanje jednog umornog i razočaranog osuđenika na smrt ... Keltas Klaipėda - Karlshamnas. Keltų linijos jungtis Lietuva - Švedija. ... ... SAN JEDNOG KELTA - Mario Vargas llosa... | superknjizara.hr ... San jednog Kelta" je prisjećanje jednog umornog i razočaranog osuđenika na smrt. Jasno je zašto je Casement umoran i razočaran: tokom dvadeset godina provedenih u Kongu... San jednog Kelta - Ovaj je roman priča o pustolovini započetoj u Kongu 1903., a završenoj u londonskom zatvoru, jednoga jutra 1916. To je životna drama legendarne osobe: Irca Rogera... San jednog Kelta opisuje egzistencijalnu pustolovinu u kojoj se mračna strana ljudske duše ...

INFORMACIJA

AUTOR
llosa, Mario Vargas
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
San jednog Kelta.pdf

OPIS

Središnji lik romana peruanskog nobelovca je Roger Casement, irski pustolov, diplomat i nacionalist koji je početkom 20. stoljeća nakon svojih iskustava u Belgijskom Kongu i Peruu bio jedan od prvih Europljana koji su osudili strahote kolonijalizma. Casementova preobrazba iz britanskog konzula u borca protiv britanske krune, njegov tajanstveni privatni život, sporni dnevnici koji ga prikazuju i kao humanitarca i kao pedofila tek su najpoznatije epizode u životu ovog kontroverznog čovjeka čiji je životni put završio 1916. godine u Londonu gdje je pogubljen kao izdajnik.

Želite li pročitati knjigu?San jednog Kelta u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor llosa, Mario Vargas. Čitati San jednog Kelta Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE