Hitna medicina

Hitna medicina - Gašparović, Vladimir i suradnici | Caritasspiritistcenter.org

...edicina. Dobrodošli na moj osobni blog s temama iz područja hitne medicine za medicinske sestre i tehničare ... hitna medicina - Najbolja stranica za online knjižnicu ... ... Hitna Medicina ... edicina. Dobrodošli na moj osobni blog s temama iz područja hitne medicine za medicinske sestre i tehničare. Pročitajte više!Hitna Medicina. Stručni članci. Posljednje objave na stranici. Hitna medicina kckž - Službena web stranica Zavoda. Poznata televizijska serija Hitna služba mnogima je bila omiljena razbibriga nakon napornog dana na poslu ili u školi.… Hitna medicina je medicinska djelatnost koju se organizira radi neprekidnog hitnog medicinskog zbrinjavanja svih osoba kojima ...

INFORMACIJA

AUTOR
Gašparović, Vladimir i suradnici
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Hitna medicina.pdf

OPIS

Knjiga Hitna medicina ispunjava publicističku prazninu i potrebu koja već dulje vrijeme postoji u Hrvatskoj. Malo je stvari u bilo kojoj medicinskoj djelatnosti, bez obzira na vrstu stručnog usmjerenja, koje zahtijevaju od liječnika praktičara tako neodgodivu i odgovarajuću aktivnost. U nizu užih medicinskih struka pojam zlatnog sata, time is tissue ili time is brain ima veliko značenje. Udžbenik Hitna medicina djelo je suradnje autora različitih stručnih usmjerenja s jednim zadatkom: trebalo je unutar svake pojedine struke odabrati ona poglavlja za koja autori smatraju da imaju posebnu konotaciju hitnosti te da studentu, liječniku praktičaru, kao i specijalizantu hitne medicine daju jasne smjernice brzog djelovanja i zbrinjavanja. Knjiga govori o pojedinim hitnim stanjima, o zatajenjima pojedinih organa i organskih sustava, upućuje na pojedine kliničke sindrome, jer se pacijenti u svakodnevnoj kliničkoj praksi pojavljuju s određenim kliničkim očitovanjima, a ne s dijagnozama koje pišu na čelu. Ona, nadalje, govori o jednoj vrlo delikatnoj temi koja u hitnosti također ima svoje mjesto, a to je terminalni bolesnik. U najmanju je ruku jednako vrijedno u hitnosti prepoznati terminalno stanje, upozoriti liječnika na ograničenja struke, ali isto tako naglasiti svu potrebu etičnosti, moralnosti i pijeteta i u odnosu prema takvom bolesniku i u ophođenju s članovima obitelji. Knjiga nosi i poruku o liječničkoj torbi i njezinu sadržaju, uvažavajući spoznaju da tržište nudi nebrojen broj preparata, ali da hitnost podrazumijeva druge i drugačije potrebe.

Želite li pročitati knjigu?Hitna medicina u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Gašparović, Vladimir i suradnici. Čitati Hitna medicina Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE