Agramer

Agramer - Glovacki Bernardi, Zrinjka (ur.) | Caritasspiritistcenter.org

...R. Документы РКФ / Documents FCI ... agramer.sound's stream ... ... Bäckerei Agramer Art - Home | Facebook ... R. Документы РКФ / Documents FCI. Братья - сёстры: AGRAMER'S ADDICTED TO YOU 6/2017 AGRAMER'S ALL EYES ON YOU JHL 6/2017 AGRAMER'S AMEDEI PORCELANA 6/2017 AGRAMER'S AND BULLFELLAS ART PIECE 6/2017 AGRAMER'S JEWELS ARE FOREVER... Contribute to openzagreb/agramer-investomjer development by c...

INFORMACIJA

AUTOR
Glovacki Bernardi, Zrinjka (ur.)
DIMENZIJA
6,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Agramer.pdf

OPIS

Agramer je rječnik u kojem je prikupljeno i lingvistički obrađeno više od 3000 riječi njemačkoga porijekla koje su se upotrebljavale ili se upotrebljavaju još i danas u Zagrebu. Neke od njih ušle su i u standardni književni jezik i postale njegov sastavni dio dok su se druge zadržale samo u lokalnome govoru, nezapisane, ali pamćene i prenošene kroz naraštaje. Zagreb je oduvijek bio mjesto dodira kultura i jezika. Osobito je jaka bila veza Zagreba i Austrije, i to ne samo politički; u srednjoeuropskom se okruženju jednako tako radilo i o kulturnim dodirima odraz kojih je preuzimanje sociokulturnih obrazaca u svakodnevnoj komunikaciji, ali isto tako i načina življenja – o čemu svjedoče brojne posuđenice navedene u ovome rječniku. Agramerski govor kulturno je naslijeđe utkano u identitet hrvatskoga glavnog grada i prenosi se s generacije na generaciju. Govornika zagrebačkog govora u kojem pretežu agramerske riječi sve je manje, stoga je ovaj rječnik naš doprinos očuvanju tradicije bilježenjem rječničkog blaga koje nestaje.

Želite li pročitati knjigu?Agramer u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Glovacki Bernardi, Zrinjka (ur.). Čitati Agramer Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE