Europsko obrazovanje učitelja i nastavnika

Europsko obrazovanje učitelja i nastavnika

...ko obrazovanje učitelja i nastavnika - na putu prema novom obrazovnom cilju Ova je publikacija prizašla iz međunarodnog projekta Modernizing Teacher Education in a European Perspective uz financijsku potporu EU ... Snježana Rodek - Društvo hrvatskih književnih ... - DHKP ... . Obrazovanje predstavlja temelj napretka i zato su brojne studije; monografije i dokumenti; posebno u EU; usmjereni daljnjim ciljevima obrazovne politike u sljedećem razdoblju. U radu se daje osvrt na razvoj profesionalnih kompetencija obrazovanjem nastavnika i učitelja u duhu europskog koncepta obrazovanja. Hrčak ID: 71621. URI Biblioteka Učenje za Europu - Didaktički materijali i studije, svezak 2. Europsko obrazovanje učitelja i nastavnika - na putu prema novom obrazovnom cilju Ova je publikacija prizašla iz ... Europsko obrazovanje učitelja i nastavnika - VBZ ... . Hrčak ID: 71621. URI Biblioteka Učenje za Europu - Didaktički materijali i studije, svezak 2. Europsko obrazovanje učitelja i nastavnika - na putu prema novom obrazovnom cilju Ova je publikacija prizašla iz međunarodnog projekta Modernizing Teacher Education in a...

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
6,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Europsko obrazovanje učitelja i nastavnika.pdf

OPIS

Biblioteka Učenje za Europu – Didaktički materijali i studije, svezak 2. Europsko obrazovanje učitelja i nastavnika – na putu prema novom obrazovnom cilju Ova je publikacija prizašla iz međunarodnog projekta Modernizing Teacher Education in a European Perspective uz financijsku potporu EU. Autori nacionalnih i regionalnih izvještaja iz sedam zemalja – Njemačke, Nizozemske, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije – bave se slijedećim pitanjima: – ukojoj su mjeri i na koji način procesi europskih integracija i globalizacije u obrazovanju učitelja i nastavnika doveli do promjene fokusa obrazovanja i izobrazbe s tradicionalnog usmjerenja na nacionalnu državu u smjeru transnacionalnog i europskog dimenzioniranja – koje prepreke stoje na putu takvog usmjerenja obrazovanja učitelja i nastavnika – kako se europska i transnacionalna dimenzija kurikulski, sadržajno i strukturno može integrirati u sustave obrazovanja učitelja i nastavnika. U središtu zanimanja nalazi se pet područja učenja i poučavanja koji su bili predmet istraživanja u sklopu projekta: – odgojne znanosti odnosno obrazovne znanosti – interkulturalni odgoj i obrazovanje – jezici/strani jezici – novi mediji – odnos obrazovanja učitelja i nastavnika i gospodarstva ( obrazovanje za poduzetništvo). Izvještaji pokazuju da se u svim zemljama sudionicima projekta može ustanoviti razvoj u smjeru europske i transnacionalne dimenzije u obrazovanju učitelja i nastavnika, no da je spektar pristupa u realizaciji te dimenzije vrlo širok s obzirom na krajnje različite društvene i povijesne uvjete u Zapadnoj i Jugoistočnoj Europi.

Želite li pročitati knjigu?Europsko obrazovanje učitelja i nastavnika u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor . Čitati Europsko obrazovanje učitelja i nastavnika Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE