Konstruiranje neprijatelja i drugi prigodni tekstovi

Konstruiranje neprijatelja i drugi prigodni tekstovi - Eco, Umberto | Caritasspiritistcenter.org

... marking "Konstruiranje neprijatelja i drugi prigodni tekstovi" as Want to Read Pravi naslov ove zbirke trebao je biti njezin podnaslov, odnosno „prigodni tekstovi" ... Procesualnost ljudskog I utopijska ... . Na konačni odabir ponukala je samo opravdana zabrinutost izdavača da jedan tako pompozno skroman naslov neće... Pravi naslov zbirke trebao je biti njezin podnaslov, odnosno "prigodni tekstovi". Međutim, to da je naslov cjeline preuzet iz prvog teksta nije slučajno, jer se konstruiranju neprijatelja autor posvetio u svom romanu "Praško groblje" niti se ovaj perverzni mehanizam prestao koristiti jer, kako bi se narodi... II►UMBERTO ECO - KONSTRUIRANJE NEPRIJATELJA i drugi prigodni tekstovi MEKI UVEZ - ZAGREB 20 ... UMBERTO ECO - KONSTRUIRANJE NEPRIJATELJA i drugi... ... ... II►UMBERTO ECO - KONSTRUIRANJE NEPRIJATELJA i drugi prigodni tekstovi MEKI UVEZ - ZAGREB 20...

INFORMACIJA

AUTOR
Eco, Umberto
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Konstruiranje neprijatelja i drugi prigodni tekstovi.pdf

OPIS

Pravi naslov ove zbirke trebao je biti njezin podnaslov, odnosno „prigodni tekstovi“. Na konačni odabir ponukala je samo opravdana zabrinutost izdavača da jedan tako pompozno skroman naslov neće privući pozornost čitatelja, dok će onaj prvoga eseja pobuditi znatiželju. Vrlina prigodnog teksta leži u činjenici da se autor najčešće uopće nije mislio pozabaviti nekom određenom temom, ali ga je na to nagnao poziv na niz tematskih rasprava ili eseja, što ga je potaknulo da razmisli o nečemu što bi u protivnom zanemario. Zato ovdje imamo niz tekstova, od kojih su neki angažirani, a neki drugi zabavno izlaganje na teme kao što su apsolutno, vatra, zašto plačemo nad sudbinom Ane Karenjine, imaginarne astronomije, blaga katedrala, izgubljeni otoci, Victor Hugo i njegove neumjerenosti, cenzura, mehanizam agnicije u romanu u nastavcima, Joyceova sreća ili nesreća u fašističko doba i tako dalje. Međutim, to da je naslov cjeline preuzet iz prvog teksta nije slučajno, jer se konstruiranju neprijatelja autor posvetio u svom romanu Praško groblje niti se ovaj perverzni mehanizam prestao koristiti jer, kako bi se narodi držali na uzdi, neprijatelje uvijek valja izmisliti i opisati na način koji će izazvati strah i odbojnost.

Želite li pročitati knjigu?Konstruiranje neprijatelja i drugi prigodni tekstovi u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Eco, Umberto. Čitati Konstruiranje neprijatelja i drugi prigodni tekstovi Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE