Magarci

Magarci - Dahimene, Adelheid | Caritasspiritistcenter.org

...garci. Последние твиты от Magarci (@magarci25) ... magarci Archives - NOVA portal ... ... (Pdf) Magarci ... garci. Последние твиты от Magarci (@magarci25). Fortnite | Competitive player and looking for a new active clan. Tilted Towers. See more of Magarci moji, mnogo ste glupi on Facebook. Magarci, mazge i mule različite starosti i boje. Magarci, mazge i mule različite starosti i boje. Najnoviji oglasi za prodaju i potražnj...

INFORMACIJA

AUTOR
Dahimene, Adelheid
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Magarci.pdf

OPIS

Knjiga Magarci priča je o dva tvrdoglava magarca koji se svađaju na svoju dvadesetpetu godišnjicu braka. Ljuti jedan na drugog odluče se rastati i sreću potražiti negdje drugdje. Međutim, nitko od njihovih novih partnera nije im iz nekog razloga odgovarao. Lutajući, još uvijek ljuti jedan na drugoga, sreli su devu koja je bila tužna jer nije imala nikoga. Ona ih je ukorila i rekla im da se prestanu tako glupo ponašati jer su savršen par. Iako to nisu htjeli otvoreno priznati, oboje su shvatili da su se toliko navikli jedan na drugoga, da ne mogu živjeti odvojeno. Knjiga je pisana u dvije razine. Ona za djecu lijepa je slikovnica s originalnom pričom i sjajnim ilustracijama. No, kada knjigu čitamo kao odrasli, pronaći ćemo u tekstu mnogobrojne igre riječi, primijetiti poman odabir životinja i britko ispričanu priču iz svakodnevnog života. Nakon tako dobro i duhovito ispričane priče, svaka posebno istaknuta pouka bila bi suvišna. Magarci su proglašeni najboljom dječjom knjigom u Austriji 2002. godine. Razni časopisi navode je kao odličnu knjigu za djecu i odrasle, a knjiga je dobila više nagrada: Najljepša austrijska knjiga 2002., Nagrada za promoviranje austrijske dječje književnosti, 2002., Nagrade za najbolju austrijsku knjigu za djecu i mlade 2003., Nagrada White Raven, Bologna 2003.Podaci o autoru Adelheid Dahimene rođena je u Gornjoj Austriji 1956. Pisala je za djecu i mlade, ali i za odrasle. Dobila je brojne nagrade za svoja djela, između ostalih: Austrijsku državnu nagradu za dječju književnost, 1998., Počasnu nagradu za dječje knjige, 2002. Objavila je 25 djela, a od toga četiri slikovnice zajedno s Heide Stöllinger – Esel (2002) Die seltsame Alte (2003), Spinne Spinnerin (2004) i Das Froschl (2006). Umrla je u studenome 2010. Heide Stöllinger, autorica ilustracija, rođena je u Klagenfurtu 1941. Studirala Primijenjene umjetnosti u Beču. Živi i radi u Linzu. Za svoje ilustracije dobila je brojne nagrade, između ostalih: Austrijsku državnu nagradu za dječju književnost 1998. i 2003., Zlatnu jabuku, Bienali u Bratislavi, 1999., Austrijsku nagradu za najbolju ilustraciju 2004.

Želite li pročitati knjigu?Magarci u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Dahimene, Adelheid. Čitati Magarci Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE