Rizik

Rizik - Stead, C.K. | Caritasspiritistcenter.org

...e kalkulirana prognoza moguće štete odnosno u negativnom slučaju gubitka ili opasnosti ... Malo dobrih vijesti: Rizik od hospitalizacije uz omikron ... ... . Biti pod rizikom znači biti subjekt štete nekog procesa ili aktivnosti. Stupanj rizika je funkcija vjerojatnosti i opasnosti od štete.S obzirom na brojnost načina na koje se ljudima može naškoditi, većina je cijelo vrijeme pod određenim stupnjem rizika. Rizik u gospodarstvu i financijama Financijski rizik. Financijski rizik predstavlja rizik kod fiksnih troškova financiranja (rizik da se ost ... Rizik (igra) - Wikipedia ... . Financijski rizik predstavlja rizik kod fiksnih troškova financiranja (rizik da se ostvarenim financijskim rezultatom neće pokriti kamate na dugove poduzeća) i/ili rizik koji proizlazi iz stupnja zaduženosti korporacije ili tvrtke (rizik da poduzeće neće biti u mogućnosti vratiti dug).Stupanj rizika se povećava usporedo sa stupnjem ... Rizik. Rizik se može definirati kao vjerojatnost da će stvarni povrat od investicije biti niži od predviđenog povrata. Drugačije rečeno, to je promjenjivost povrata od investicije. ...

INFORMACIJA

AUTOR
Stead, C.K.
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Rizik.pdf

OPIS

Nedavno rastavljen novozelandski pravnik Sam Nola vraća se u London gdje je proveo svoje dvadesete. Godina je 2003., Amerika i Velika Britanija pripremaju teren za rat u Iraku, Jedanaesti rujna neizbježna je tema svih razgovora. Sam dobiva posao u američkoj banci u Londonu, ubrzo napreduje, šefovi ga nagrađuju visokim bonusima, koji mu doduše stvaraju nelagodu, ali ih ne odbija. U životu mu se pojavljuje kći iz mladenačke veze, na pomolu je nova ljubav, a privatna i poslovna putovanja odvest će ga i u Hrvatsku. Idilu polako nagrizaju sumnje u bankarske spekulacije, a nakon ekonomskog kraha 2008. godine i Sam će svoje uredske stvari morati pospremiti u kutiju. C.K. Stead i ovim se romanom potvrđuje kao majstor pripovijedanja. Istančanim osjećajem za detalj autor ispisuje sve nijanse naizgled obične svakodnevice u kojoj se ljudske sudbine kroje na političkoj pozadini globaliziranog svijeta.

Želite li pročitati knjigu?Rizik u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Stead, C.K.. Čitati Rizik Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE