Život Danteov

Život Danteov - Boccacio | Caritasspiritistcenter.org

...anteov je djelo autora Giovanni Boccaccio, nakladnika Šareni Dućan ... Lični život - Biografija.org ... . Pronađite djelo na webshopu Knjižare Ljevak. Giovanni Boccaccio: Život Danteov. Već i letimičnim pregledom sve učestalijih popisa i top lista najvećih pisaca svih vremena, uočljivo je da su im zajednička neizostavna imena: Homer, Dante... Život Danteov book. Read 23 reviews from the world's largest community for readers. Već i letimičnim pregledom sve učestalijih popisa i top lista n ... Izdavački biser: Boccaccio, Život Danteov, prev. Mate Maras i Vladimir... ... . Već i letimičnim pregledom sve učestalijih popisa i top lista najveći...

INFORMACIJA

AUTOR
Boccacio
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Život Danteov.pdf

OPIS

Već i letimičnim pregledom sve učestalijih popisa i top lista najvećih pisaca svih vremena, uočljivo je da su im zajednička neizostavna imena: Homer, Dante, Boccaccio, Shakespeare, Cervantes, Goethe, Tolstoj, Joyce, Kafka… U pravilu su tako jake i samosvojne autorske osobnosti okrenute sebi i svojem djelu, no protagonisti ove nevelike knjižice su dvojica koji bi se zasigurno našli u vrhu svake liste: autor mu Boccaccio i »tema« mu Dante! Suvremenici su bili samo osam godina: Boccaccio je rođen 1313., a Dante je umro 1321. godine, pa je ova Boccacciova biobibliografska »raspravica« o Danteu izraz poštovanja i divljenja, ali i svjedočanstvo kreativnog nasljedovanja velikog mu prethodnika. Nepripremljena čitatelja, čim se privikne (a lako će) na visokostilizirani prijevod Mate Marasa, ugodno će iznenaditi modernost Boccacciovih promišljanja. On ne prešućuje Danteove osobne mane, ali ističe da su zanemarive u odnosu na Božanstveno djelo koje nam je ostavio: »tako veliku, tako uzvišene građe i tako istaknutu knjigu… na pučkom jeziku s toliko umijeća, s tako čudesnim redom i tako lijepim, da još nikoga ne bješe tko bi ga s pravom mogao i u jednom dijelu pokuditi.« Kako bî u ono doba, tako ostade i do danas!

Želite li pročitati knjigu?Život Danteov u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Boccacio. Čitati Život Danteov Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE