Darovani svemir

Darovani svemir - Benz, Arnold | Caritasspiritistcenter.org

...ni svemir. Astrofizika i stvaranje. Ima LI svemir neki smisao? Najnovije astronomske spoznaje o nastanku zvijezda i planeta tako su zapanjujuće da oduzimaju dah ... PREDEBEO ZA LET U SVEMIR: Pilot težak 150 kg propustio... ... ... The Question of Origins of the World - The Philosophy of... ... ni svemir. Astrofizika i stvaranje. Ima LI svemir neki smisao? Najnovije astronomske spoznaje o nastanku zvijezda i planeta tako su zapanjujuće da oduzimaju dah. Darovani svemir book. Read reviews from world's largest community for readers. Prema suvremenim prirodoznanstvenim spoznajama svemir je tri puta stariji ... Darovani svemir (Arnold Benz). Prema suvr...

INFORMACIJA

AUTOR
Benz, Arnold
DIMENZIJA
6,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Darovani svemir.pdf

OPIS

Astrofizika i stvaranje Prema suvremenim prirodoznanstvenim spoznajama svemir je tri puta stariji od Zemlje, a još i danas nastaju zvijezde. Posljednjih godina astrofizika nas je puno naučila o nastanku nebeskih tijela, a autor te fascinantne spoznaje s jedne straneopisuje, a s druge strane ih propituje s gledišta ljudskoga postojanja. Polazišna točka je astrofizika, znanost koja uključuje opažanja i teorijska objašnjenja s puno matematike. Svemirski procesi, kaže autor, u puno većoj mjeri čine pozadinu za općenito razumijevanje svijeta i suvremenih prirodnih znanosti. Prostranstvo koje si teško možemo predstaviti, raznolikost i profinjena složenost, ali i bogatstvo odnosa i sveprisutna kozmička povezanost, pobuđuju čuđenje. Ipak, dinamika svemira ima i svoju drugu stranu: raspad svih stvari, što uključuje i naše vlastito postojanje pa se otud javlja snažni poziv na snalaženje. Tri dijela ove knjige čine čuđenje, zaprepaštenje i tumačenje. Autor poziva na ponovno promatranje Stvoriteljeva djela te na pisanje modernog izvještaja stvaranja. U središtu ove knjige različite su razine opažanja koje su svojstvene prirodnim znanostima i teologiji. Tako u vidokrug dolazi i stvarnost koju prirodne znanosti ne opažaju.

Želite li pročitati knjigu?Darovani svemir u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Benz, Arnold. Čitati Darovani svemir Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE