Pet poduzetnika

Pet poduzetnika - Janković, Zoran | Caritasspiritistcenter.org

...čno imamo pet zainteresiranih ulagača. Otvaranje radnih mjesta za Gunju bi značilo spas - rekao je Gutić ... LUNCH PAKETI SUSJEDIMA BEZ STRUJE I VODE Pet poduzetnika... ... . Župan Galić rekao je kako županija čini sve da što brže i kvalitetnije riješi goruće... Tih pet tvrtki-poduzetnika su Đurina hiža, Shark attack, Svikoncerti, Caffe&wine "Pet poduzetnika koji su do pandemije bili profitabilni danas su postali ruine pred stečajem, ali ne svojim lošim radom"... Na Fininu rang listu pet vodećih poduzetnika prema ostvarenim prihodima odnosi se 21,4 posto ukupnih p ... Pet poduzetnika by Milan Gavrović ... ... Na Fininu rang listu pet vodećih poduzetnika prema ostvarenim prihodima odnosi se 21,4 posto ukupnih p...

INFORMACIJA

AUTOR
Janković, Zoran
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Pet poduzetnika.pdf

OPIS

Ova je knjiga pledoaje za ekonomske integracije u regiji… razgovori s pet istaknutih poduzetnika, s naglaskom na njihova neposredna iskustva: s Ivicom Todorićem i Emilom Tedeschijem iz Hrvatske, sa Zoranom Jankovićem iz Slovenije, s Fadilom Novalićem iz Bosne i Hercegovine i s Miodragom Kostićem iz Srbije.Njihove poslovne orijentacije prilično su različite, neka poslovna iskustva također, ali glavna misao apsolutno je zajednička: za naše susjedne zemlje nema pouzdanog ekonomskog napretka bez bliske regionalne suradnje. Kao rasni poduzetnici, svih pet naših sugovornika su realisti i nijedan od njih ne sanja o polit ičkoj integraciji, o obnovi zajedničke države, što s iskustvom iz posljednjih 25 godina više nije moguće. Istovremeno, naši sugovornici iz vlastitog iskustva osjećaju i znaju da su ekonomske veze neraskidive i da nam bez njihovog njegovanja i sistematskog produbljivanja nema ekonomske stabilnosti ni pouzdanog razvoja. (iz predgovora Slavka Goldsteina) Jako bih volio da se netko već davno sjetio svim državama u bližem okruženju predložiti: živimo u vrlo teškom ekonomskom trenutku, kriza je sama po sebi dovoljno veliko breme, pa hajdemo političke i međudržavne probleme zamrznuti na neko vrijeme. Barem na deset godina, dok nam svima ne bude bolje. Nemojmo komplicirati stvari, idemo zajedno vidjeti kako možemo čitavu regiju pogurati na višu ekonomsku razinu. A to je najlakše postići zajedništvom najbližih susjeda i dijela regije u kojemu čovjek može najbrže ostvariti poslovni uspjeh, čemu itekako pomažu i iskustva iz prošlosti prepuna minulog rada, kooperacije, ljudskih kontakata i sinergije. (iz razgovora s Ivicom Todorićem) Nakon prve promjene vlasti u Hrvatskoj, godine 2000, predsjednik Gospodarske komore, Nadan Vidošević, odveo je u Beograd 200 privrednika, na razgovor o mogućim zajedničkim poslovima. Bio je to hrabar, pa i revolucionaran potez, koji je najavljivao novo doba. Otada teku usporedo dva procesa; slijedeći poslovnu logiku i svoje interese poduzetnici koriste svaku mogućnost za širenje i povezivanje u regiji, dok veliki dio političke javnosti i većina medija to glasno i bezobzirno opstruira. Tako se poslovni uspjeh u susjednoj državi predstavlja kao ratna pobjeda, a dolazak poduzetnika iz susjedstva kao mračna zavjera, usmjerena protiv naše države i nacije. (iz pogovora Milana Gavrovića)

Želite li pročitati knjigu?Pet poduzetnika u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Janković, Zoran. Čitati Pet poduzetnika Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE