Queer u Europi

Queer u Europi - Downing, Lisa | Caritasspiritistcenter.org

...r u Europi/Suvremene studije (NOVO) (126) Urednici: Lisa Downing i Robert Gillett U odličnom ... Sveučilište u Zadru | 0% zastupljenost queer literature u ... ... Queer u Europi/Suvremene studije (NOVO) ... r u Europi/Suvremene studije (NOVO) (126) Urednici: Lisa Downing i Robert Gillett U odličnom. Queer u Europi/Suvremene studije (NOVO). Cijena. 80 kn ~ 11 €. Queer u Europi u isti mah obuhvaća političku i etičku filozofiju, dileme i izazove suvremenog LGBTIQ aktivizma, analize pop-kulture, govora mržnje, zakonske regulacije lezbijskog i gej životnog... Queer u Europi - suvremene studije Destruktivna kritika i druge pederske priče Srednji spol Nevina...

INFORMACIJA

AUTOR
Downing, Lisa
DIMENZIJA
9,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Queer u Europi.pdf

OPIS

Zbornikom Queer u Europi, izvorno objavljenom 2011. u Velikoj Britaniji kod uglednog izdavača Ashgate, Zagreb Pride obilježava ulazak naše zemlje u Europsku uniju: ni slavljenički ni pesimistično, već kritički i aktivistički. Naime, Queer u Europi u isti mah obuhvaća političku i etičku filozofiju, dileme i izazove suvremenog LGBTIQ aktivizma u Europi, analize pop-kulture, govora mržnje, zakonske regulacije lezbijskog i gej životnog partnerstva, queer književnosti i filma. Knjiga pritom ocrtava glavne izazove i (queer) rješenja s kojima se svakodnevno susreću europska društva, političke institucije i aktivizam, razotkrivajući nam queer stranu Europe i europsku stranu queera. Zbornik je artikuliran u trinaest specifičnih i kulturno-geografski i nacionalno omeđenih cjelina: Belgija, Cipar, Engleska, Francuska, Irska, Italija, Mađarska, Nizozemska, nordijska regija, Njemačka, Poljska, Rusija i Španjolska. Autorice i autori zastupljeni u ovoj knjizi pokazuju nam razmjere u kojima su i Europa i queer, svaki sa svoje strane, ali i zajedno, neujednačeni i raznoliki, homogenizirani tradicionalnim imenima, a opet okrenuti nekim zamišljenim budućnostima. Istovremeno na njima i kroz njih žive, sanjaju, bore se, vole, stvaraju teorije i marširaju u povorkama milijuni LGBTIQ ljudi.

Želite li pročitati knjigu?Queer u Europi u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Downing, Lisa. Čitati Queer u Europi Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE