Od teškoća do kaleidoskopa mogućnosti

Od teškoća do kaleidoskopa mogućnosti - Bakota, Koraljka i dr. | Caritasspiritistcenter.org

...a Evinih kćeri. Od teškoća do kaleidoskopa mogućnosti ... ŽIVJETI S INVALIDITETOM U URBANOJ SREDINI: analiza kvalitete... ... . Stoga se nameće potreba za ranim dijagnosticiranjem njihovih teškoća te širokom dostupnošću uputa u edukacijsko-rehabilitacijskim postupcima, kako bi se djeca što prije i što uspješnije uključila u redovite škole. Opis oglasa. Adinda Dulčić, Katarina Pavičić Dokoza, Koraljka Bakota, Lidija Čilić, Zrinka Šimunović, Gordana Košćec - Od teškoća do kaleidoskopa mogućnosti. Nakladnik: Artrezor naklada Zagreb 2013. OD teškoća D ... Što uzrokuje VID kaleidoskopa? u oba oka, u jedno oko, periferno... ... . Nakladnik: Artrezor naklada Zagreb 2013. OD teškoća DO KALEIDOSKOPA MOGUĆNOSTI. Glavna urednica doc. dr. sc. Adinda Dulčić • Katarina Pavičić Dokoza Koraljka Bakota • Zrinka Šimunovi...

INFORMACIJA

AUTOR
Bakota, Koraljka i dr.
DIMENZIJA
6,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Od teškoća do kaleidoskopa mogućnosti.pdf

OPIS

Djece i mladih s oštećenjima sluha i jezično-govornim poremećajima ima u svakom naraštaju školaraca. Stoga se nameće potreba za ranim dijagnosticiranjem njihovih teškoća te širokom dostupnošću uputa u edukacijsko-rehabilitacijskim postupcima, kako bi se djeca što prije i što uspješnije uključila u redovite škole. Mnoga djeca s jezično-govornim teškoćama različitog stupnja već pohađaju redovite osnovne i srednje škole i nose se s brojnim problemima u svladavanju nastavnog gradiva. Ti problemi velikim dijelom proizlaze iz nerazumijevanja posebnosti njihovih teškoća i potrebe drukčijeg pristupa u radu. Ova knjiga naglašava da i u ovoj skupini ima djece darovite za različita područja, što potvrđuju brojne nagrade s različitih natjecanja u kategoriji učenika redovitih škola. Dakle, jezično-govorne teškoće nisu prepreka za izvanredan uspjeh ovih učenika u područjima likovnog i literarnog izraza, ako se djeci pristupi s više pozornosti i ako se nađe pogodan način i metoda obrade sadržaja. Autorice ističu presudan značaj razvoja kreativnog mišljenja kao skrivenog potencijala razvoja svakog učenika, što i dokumentirano potvrđuju, te se zalažu za veće otvaranje prema izazovima (zapravo: mogućnostima) koji mogu na raznolike načine razvijati i usmjeravati interese djeteta i poticati njihove stvaralačke potencijale koji sasvim sigurno postoje i »čekaju« priliku za svoj razvoj. Brojna postignuća i nagrade učenika s jezično-govornim i/ili slušnim teškoćama potvrđuju ispravnost ovog pristupa. Knjiga se temelji na znanstvenim činjenicama i dugogodišnjem iskustvu autorica u radu s ovom populacijom djece te donosi nove metodološke pristupe u radu s djecom s teškoćama, koji mogu uvelike olakšati i poboljšati nastavni proces i učenicima i njihovim nastavnicima. Zato je namijenjena svim sudionicima rehabilitacijskog i/ili nastavnog procesa u osnovnim i srednjim školama, knjižnicama, a dobrodošla je i roditeljima te svima onima koje zanima sveobuhvatan razvoj djece i njihovih kreativnih mogućnosti.

Želite li pročitati knjigu?Od teškoća do kaleidoskopa mogućnosti u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Bakota, Koraljka i dr.. Čitati Od teškoća do kaleidoskopa mogućnosti Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE