Potamnjivanje

Potamnjivanje - Juchau, Mireolle | Caritasspiritistcenter.org

...es. potamnjivanje tela airbrush-om metodom,potamnjivanje tela prirodnim bojama ... SkinSoSoft Enhance & Glow losion za postepeno potamnjivanje 200ml ... . See more of Potamnjivanje tela Airbrush on Facebook. Enzimatsko potamnjivanje se javlja kao rezultat katalize enzima koji su prisutni u voću i povrću. Ono se lako uočava za razliku od neenzimatskog jer se javlja već u prvim fazama prerade. Potamnjivanje - Domaće ulje za brzo potamnjivanje: Za 5 dana imaćete ten kao da ste se tek vratili sa mora! (RECEPT). Da li j ... Krema za samopotamnjivanje pomaže da divno... | Minut za mene ... . Da li j...

INFORMACIJA

AUTOR
Juchau, Mireolle
DIMENZIJA
7,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Potamnjivanje.pdf

OPIS

Napustivši rodni Sydney da bi u New Yorku ostvarila umjetničku karijeru, fotografkinja Martine Hartmann ostavlja majku Lotte opterećenu gubitkom cijele obitelji u progonu Židova u nacističkoj Njemačkoj. Nakon što i sama izgubi kćer u Central Parku, za Martine počinje dugotrajno i mukotrpno približavanje majci i otkrivanje mogućnosti oporavka nakon preživljavanja boli. Istražujući u priči o žalovanju i gubitku složene obiteljske odnose, poglavito one između majke i kćeri, roman pripovijeda o tri naraštaja na tri kontinenta Australija, Amerika, Europa, o tri žene koje se pojavljuju i nestaju te ponovno izranjaju nošene sudbinom u tri grada Sydney, New York, Berlin. Između zatvaranja u žalost zbog gubitka do otvaranja prema spoznaji o mogućnosti pronalaženja nove radosti življenja, Martine kopajući s jedne strane po svojim potisnutim osjećajima, a s druge po skrivenoj obiteljskoj prošlosti, prolazi dug put samoiscjeljenja, i to njezino sazrijevanje i otkrivanje prave zbilje nalikuje na postupno pojavljivanje fotografije na bijelom papiru u tamnoj komori. Osvjetljavajući pojedine dijelove starih fotografija, obrisi onoga što je bilo mutno ili nejasno postaju tamniji i izraženiji pa skriveno izbija na površinu. Pripovijedanje slijedi polagani ritam, izlomljeno je i nelinearno, zaustavlja se na način na koji fotografsko oko uočava neki motiv. Pritisnuta gubitkom kćeri i širim ozračjem majčina gubitka cijele obitelji, Martine nalazi snagu za život fotografirajući do najsitnijega detalja svoju okolinu i svoje bližnje. Njezin strpljiv i predan umjetnički rad dovest će je naposljetku do otkrića obiteljske tajne i tajne života. Mireille Juchau 1969, australska književnica židovskog podrijetla, esejistkinja i dramatičarka. Stekla je doktorat na području književnosti, radi kao profesorica kreativnog pisanja. Pozornost književne kritike privukla je prvijencem Strojevi za osjećaje (Machines for Feeling, 2001) o autističnim osobama koje uz pomoć suvremene tehnologije uspijevaju izraziti potisnutu individualnost. Već samom temom najavila je kako se zanima za ono unutarnje i skriveno u životima neobičnih ljudi izdvojenih iz društva. S tim je psihološkim romanom, pisanim suzdržanim poetskim stilom, o snazi mašte i naravi ljudskoga bića ušla u najuži izbor za nekoliko književnih nagrada u Australiji, jednako kao i s drugim djelom, Potamnjivanje (Burning In, 2007), nastalom prema drami izvođenoj u SAD-u. Pored dvaju spomenutih romana, autorica je dvije drame, više kratkih priča te eseja i autobiografskih zapisa objavljenih u australskoj periodici.

Želite li pročitati knjigu?Potamnjivanje u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Juchau, Mireolle. Čitati Potamnjivanje Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE