Bizarne stranice

Bizarne stranice - Urmuz | Caritasspiritistcenter.org

...IZARNE STRANICE. 59,00 kn 53,10 kn dostupno ... Pojam: Urmuzove bizarne stranice - library.foi.hr ... . Dodaj. ISBN: 978-953-320-052-1. ŠARENI DUĆAN. Uvez: meki. Godina izdanja: 2013. O knjizi BIZARNE STRANICE »Bio je dadaist prije dadaista, nadrealist prije nadrealista«, kazao je Eugène Ionesco. I već to priznanje danas pomalo zaboravljenom i zapostavljenom Urmuzu, što ga je izrekao njegov ... Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov Bizarne stranice autora Urmuz. Pronađite najbolje cijene uz najveći iz ... Bizarne stranice - Najbolje knjige ... . Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Bizarne stranice book. Read 13 reviews from the world's largest community for readers. »Bio je dadaist prije dadaista, nadrealist prije nadrealista«, kaz... Ove web stranice ...

INFORMACIJA

AUTOR
Urmuz
DIMENZIJA
1,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Bizarne stranice.pdf

OPIS

»Bio je dadaist prije dadaista, nadrealist prije nadrealista«, kazao je Eugene Ionesco. I već to priznanje danas pomalo zaboravljenom i zapostavljenom Urmuzu, što ga je izrekao njegov glasoviti sunarodnjak, bilo bi dovoljno da pobudi pažnju i respekt čitatelja zainteresiranog za avangardu, apsurd, inovativnost, parodiju, grotesku ili antiliteraturu, kako su neki opisivali Urmuzove tekstove. Unatoč tomu što su ti tekstovi bili vrlo kratki (»roman u četiri dijela« na svega nekoliko stranica!) i što ih je za života objavio samo dva, a nakon njegova samoubojstva 1923. godine pronađeno svega desetak, Urmuza u stručnoj literaturi gotovo beziznimno navode kao pionira nadrealizma, futurizma, dadaizma i ekspresionizma! Živio je, pisao i umro na nesvakidašnji način, a njegova je rana i eksplozivna bukureštanska pojava toliko izdvojena iz glavnih europskih tokova navedenih pravaca da se čini – upravo nemogućom. Ako i postoje mnoge usporednice sa svakim od spomenutih pravaca, Urmuzovo se djelo ne svodi ni na jedan od njih, i može se mirne duše reći da je njegova važnost upravo u tome što je pisao onako kako nitko prije njega nije pisao. Samonikao, odbacivan i osporavan, bio je i ostao gotovo neshvatljivo originalan!

Želite li pročitati knjigu?Bizarne stranice u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Urmuz. Čitati Bizarne stranice Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE