Gabriela, klinčić i cimet

Gabriela, klinčić i cimet - Amado, Jorge | Caritasspiritistcenter.org

...a, klinčić i cimet book. Read 501 reviews from the world's largest community for readers ... Gabriela, Cravo e Canela - Wikipédia, a enciclopédia livre ... . One bright spring day in 1925, Gabriela arrives from the... Goodreads helps you keep track of books you want to read. Start by marking "Gabriela, klinčić i cimet" as Want to Read Humorističko-satirični roman "Gabriela, klinčić i cimet" duhovit je i zabavan panoramski prikaz života u malom brazilskom gradiću početkom 20. stoljeća, a Jean Paul Sartre hvalio ga je proglasivši ga "pučkim romanom u najboljem ... Jorge Amado - Gabriela, klinčić i cimet - Sovin Kutak ... . stoljeća, a Jean Paul Sartre hvalio ga je proglasivši ga "pučkim romanom u najboljem smislu te riječi". Amado nas vodi u vrijeme kad su u brazilskoj provinciji Bahiji... Humorističko-satirični roman "Gabriela, klinčić i cimet" duhovit je i zabavan panoramski prikaz života u malom bra...

INFORMACIJA

AUTOR
Amado, Jorge
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Gabriela, klinčić i cimet.pdf

OPIS

Humorističko-satirični roman Gabriela, klinčić i cimet duhovit je i zabavan panoramski prikaz života u malom brazilskom gradiću početkom 20. stoljeća, a Jean Paul Sartre hvalio ga je proglasivši ga pučkim romanom u najboljem smislu te riječi. Amado nas vodi u vrijeme kad su u brazilskoj provinciji Bahiji sredinom 1920-ih vladali kraljevi kakaa, kad su se razmirice rješavale pištoljima, a od prevarenog muža očekivalo se da okaljanu čast obrani ubojstvom preljubnice i njezina ljubavnika. Radnja se odvija u dva paralelna rukavca koji se povremeno isprepliću: jedan opisuje bitku između tradicionalista koji žele gradić Ilhéus zadržati onakvim kakav je oduvijek bio – pospan i nazadan – i ljudi koji žele da se njihov gradić prilagodi modernom životu. Drugi rukavac radnje prati priču arapskog krčmara Nasiba Saada, koji u potrazi za kuharicom susreće siromašnu mladu mulatkinju Gabrielu. Nakon što spere prljavštinu i prašinu i prnje zamijeni privlačnim haljinama Gabriela se otkriva u punokrvnoj, raskošnoj ljepoti te svim muškarcima u gradiću zavrti glavom. Da bi je sačuvao samo za sebe Nasib ju je spreman oženiti, no ona je poput egzotičnog divljeg cvijeta: ako ga ubereš i staviš u vazu, brzo će uvenuti. Gabriela voli biti Nasibova kuharica i ljubavnica, no ne želi mu biti supruga. Nije joj do toga da postane uvažena dama – ona jednostavno želi biti Gabriela. Svaka stranica, prožeta zamamnim mirisima, zvukovima i bojama brazilskog podneblja, slavi životnu radost i neobuzdanu senzualnost protagonista ovog velikog romana.

Želite li pročitati knjigu?Gabriela, klinčić i cimet u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Amado, Jorge. Čitati Gabriela, klinčić i cimet Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE