Materijalna kultura značenje i praksa

Materijalna kultura značenje i praksa - Kulenović, Igor | Caritasspiritistcenter.org

...rapovijesne arheologije na zadarskom sveučilištu Igor Kulenović preradio je svoju doktorsku disertaciju i uobličio je u knjigu Materijalna kultura: značenje i praksa koja se 2013 ... Teorija in praksa ... . godine pojavila u izdanju Naklade Slap. Materijalna kultura značenje I praksa. Referenca: Autor: Igor Kulenović. Knjiga Materijalna kultura - značenje i praksa tek je mali korak prema sustavnom teorijskom promišljanju procesa koji su se mogli odvijati u prošlosti. APA 6th Edition Đurđević, G. (2015). Igor KULENOVIĆ, Materijalna kultura: značenje i praksa, Naklada Slap, Jastrebarsko, 2013. g., 160 str.. Radovi Zavoda za povijesne znanosti ... Značenje riječi Praksa: Šta znači taj pojam - Zabavni NET ... . APA 6th Edition Đurđević, G. (2015). Igor KULENOVIĆ, Materijalna kultura: značenje i praksa, Naklada Slap, Jastrebarsko, 2013. g., 160 str.. Radovi Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Zadru, (57...

INFORMACIJA

AUTOR
Kulenović, Igor
DIMENZIJA
8,3 MB
NAZIV DATOTEKE
Materijalna kultura značenje i praksa.pdf

OPIS

U ovoj knjizi iznesene su osnovne karakteristike i obrasci arheološkog materijala na kojemu se temelji interpretacija društvenih procesa na početku kasnog brončanog doba u kontinentalnoj Hrvatskoj. Budući da je uža tema tumačenje društvenih odnosa materijalnom kulturom, materijal je bio posebno zanimljiv upravo zbog toga što se čini da društvenih razlika u spomenutom razdoblju nema ili ih je nemoguće rekonstruirati. Namjera ovog rada nije definitivna i konačna interpretacija nekog problema u arheologiji. Poanta je u tome da pokažemo kako je koncepcijski i interpretativni prostor puno širi od onog na koji smo navikli. Knjiga Materijalna kultura – značenje i praksa tek je mali korak prema sustavnom teorijskom promišljanju procesa koji su se mogli odvijati u prošlosti.

Želite li pročitati knjigu?Materijalna kultura značenje i praksa u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Kulenović, Igor. Čitati Materijalna kultura značenje i praksa Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE