Geštalt terapija

Geštalt terapija - Radionov, Tanja | Caritasspiritistcenter.org

...therapy is a form of psychotherapy which emphasizes personal responsibility and focuses on the individual's experience in the present moment, the therapist-client relationship, the environmental and social contexts of a person's life ... Gestalt terapija ... ... Geštalt terapija | O.L.I. METOD ... therapy is a form of psychotherapy which emphasizes personal responsibility and focuses on the individual's experience in the present moment, the therapist-client relationship, the environmental and social contexts of a person's life... Geštalt terapija je fenomenološko-egzistencijalna terapija koju su osnovali Frederick S. (Fritz) Perls i Laura Perls 40-tih godina prošlog veka. Glavni cilj geštalt terapije je da pomogn...

INFORMACIJA

AUTOR
Radionov, Tanja
DIMENZIJA
8,3 MB
NAZIV DATOTEKE
Geštalt terapija.pdf

OPIS

U knjizi se iznose i objašnjavaju temeljni teorijski koncepti geštalt terapije i teorije ličnosti koji su u osnovi razumijevanja i razvoja koncepta geštalt terapije. Neki od njih su holizam, polje organizam/ okolina, kontakt, granice, svjesnost, odgovornost, mentalni metabolizam, paradoksalna teorija promjene, polariteti, organizmička samoregulacija, mehanizmi otpora, slojevi ličnosti i self. Posebna pažnja je posvećena proučavanju koncepta egzistencijalnog terapijskog dijaloga kao temeljnog principa na kojem počiva geštalt terapija i odnos terapeuta i klijenta. Različita istraživanja, a i sama psihoterapijska praksa pokazali su da ono što je najljekovitije u terapijskom radu jest upravo sam terapijski odnos, a ne primjena pojedinih znanja i tehnika. Stoga se to detaljnije obrazlaže u knjizi. To je temelj na kojem se može graditi efikasna terapija, čvrst temelj za gradnju kuće koja će moći odolijevati raznim vjetrovima i neverama. U protivnom, ako nemamo dobar temelj, bez obzira na znanje i tehnike, bez obzira na izgled kuće, ona bi se mogla s prvim vjetrom srušiti. U knjizi se objašnjavaju i drugi koncepti terapijskog rada poput teorije polja, fenomenološko-egzistencijalnog pristupa, „ovdje i sada“ „što i kako“ pristupa, također važnih za razvoj efikasnog odnosa terapeuta i klijenta. Osim toga, daje se i pregled terapijskih metoda i tehnika koje nam omogućuju efikasnu provedbu same terapije. Nije se htjelo izostaviti ni područje znanstvene primjene istraživanja u području geštalt terapije, koje je također razvijeno, čime je geštalt terapija dobila i znanstvenu validaciju. Knjiga završava sažetim pregledom temelja geštalt terapije.

Želite li pročitati knjigu?Geštalt terapija u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Radionov, Tanja. Čitati Geštalt terapija Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE