Crkva Isusa Krista

Crkva Isusa Krista - Kasper, Walter | Caritasspiritistcenter.org

...e of Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana on Facebook ... 16. poglavlje: Crkva Isusa Krista u prijašnja vremena ... . Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana (poznata kolokvijalno kao Mormonska crkva i njezini članovi kao Mormoni) je najveća denominacija u pokretu Svetaca posljednjih dana koji je 6. travnja 1830. g. osnovao Joseph Smith. Nadimak "Mormoni" su dobili po Mormonovoj knjizi u koju vjeruju. Crkva Isusa Krista pažljivo je organizirana jedinica. Uspoređena je sa zgra ... HercegBosna.org • Pogledaj temu - Crkva Isusa Krista cijelog... ... . Uspoređena je sa zgra...

INFORMACIJA

AUTOR
Kasper, Walter
DIMENZIJA
7,3 MB
NAZIV DATOTEKE
Crkva Isusa Krista.pdf

OPIS

O knjizi kardinala Kaspera, jednog od vodećih katoličkih teologa današnjice, u jednom od prvih nastupnih govora novi je papa Franjo rekao kako mu je bila od velike koristi. Riječ je o knjizi koja zatvara svojevrsnu trilogiju. Nakon dva sveska Isus Krist i Bog Isusa Krista, ova knjiga bavi se Crkvom Isusa Krista, što je autor namjerio pisati još dok je bio istaknuti član akademske zajednice. No, poziv u crkvenu službu u užem smislu, najprije na biskupsku pa onda na kardinalsku službu i zadaću u Općoj Crkvi, to je pisanje odgodilo sve dok mu okolnosti nisu dopustile posvetiti se temi ekleziologije. U ovome je svesku kardinal Kasper objavio ne samo pojedine članke iz posljednjih desetljeća svoga djelovanja, nego i kratki prikaz ekleziologije pri čemu se, kako i sam navodi, nije mogao posvetiti svim temama i širokom pristupu, već se ograničio na ono bitno. Taj kratki pregled kao i drugi prilozi ovoga sveska zrcale desetljetgno teoretsko bavljenje Crkvom, ali isto tako i dugi osobni put s Crkvom i u Crkvi na kojem je pisac stekao mnoga iskustva o tome kako Crkva živi u njegovoj domovini Njemačkoj, ali i drugdje po svijetu, u drugim kulturama i na drugim kontinentima. Kasperova ekleziologija iznimno je bogata gledištima s ekumenskom perspektivom.

Želite li pročitati knjigu?Crkva Isusa Krista u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Kasper, Walter. Čitati Crkva Isusa Krista Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE