Priče iz davnine

Priče iz davnine - Brlić Mažuranić, Ivana | Caritasspiritistcenter.org

... 18 godina ne blijedi briljantni sjaj animiranih interaktivnih "Priča iz Davnine" urednice i kreativne direktorice Helene Bulaja Madunić, ... Прича Из Давнина ... . Kao što I priliči svakom klasiku... Priče iz davnine, glasovita zbirka od osam pripovijetki-bajki Ivane Brlić-Mažuranić, u kojima je autorica ostvarila svoj književni vrhunac. Nastala je iz dva poticaja: prvi je Ivanino proučavanje i zanimanje za slavensku mitologiju i folklor, a drugi kršćanska filozofija. Croatian Tales of Long Ago (Croatian: Priče ... Croatian Tales of Long Ago - Wikipedia ... . Croatian Tales of Long Ago (Croatian: Priče ...

INFORMACIJA

AUTOR
Brlić Mažuranić, Ivana
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Priče iz davnine.pdf

OPIS

Prvo je Šegrtom Hlapićem osvojila domovinu, a onda Pričama iz davnine i svijet. U tome su joj pomagali i slikari, jer je Ivani bilo silno važno da joj likovi dobiju prepoznatljiv izgled. Nema iole važnije slikarice ili slikara koji se nije okušao u ilustracijama ovih dviju slavnih knjiga. No, sve do danas nije se znalo da je među prvima bio i šesnaestogodišnji Krsto Hegedušić. Njegova nepoznata crtanka napokon se objavljuje nakon sto godina zaborava i sto godina prvoga izdanja najpopularnije hrvatske knjige.

Želite li pročitati knjigu?Priče iz davnine u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Brlić Mažuranić, Ivana. Čitati Priče iz davnine Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE