Cushingov sindrom

Cushingov sindrom - Gnjidić, Živko , Kaštelan, Darko | Caritasspiritistcenter.org

...evels of the hormone cortisol in your body cause this endocrine disorder ... Cushing Syndrome - NORD (National Organization for Rare Disorders) ... . Learn about symptoms, causes and treatment. Cushingov sindrom (hiperadrenokortizolizam ili hiperkortizolizam) je Cushingov sindrom ime je dobio po američkom liječniku Harveyu Cushingu koji ga je ujedno i prvi opisao, davne 1932. godine. Cushing Syndrome. NORD gratefully acknowledges Cushing's Support and Research Foundation, Inc., Edward R. Laws, MD ... Cushingov sindrom - uzroci, simptomi i liječenje | Kreni zdravo! ... ., Edward R. Laws, MD...

INFORMACIJA

AUTOR
Gnjidić, Živko , Kaštelan, Darko
DIMENZIJA
6,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Cushingov sindrom.pdf

OPIS

Cushingov sindrom je nedvojbeno najveći dijagnostički i terapijski izazov za svakog endokrinologa. Knjiga autora Gnjidića i Kaštelana, koja je pisani odjek istoimenog simpozija održanog 15. svibnja 2012. godine u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, na čitatelju veoma prihvatljiv i pristupačan način prikazuje najnovije spoznaje iz područja etiopatogeneze, dijagnostike i liječenja Cushingovog sindroma polazeći od bazičnih znanja o molekularnim učincima glukokortikoida do različitih kliničkih manifestacija na mnogim organskim sustavima. Posebna vrijednost knjige ogleda se u multidisciplinarnom pristupu, što je jedna od tendencija moderne medicine.U pisanju su, kao koautori, sudjelovali eminentni stručnjaci iz pojedinih područja medicine koji se bave ovom problematikom. U pojedinim poglavljima knjige detaljno su prikazana suvremena znanja o pojedinim aspektima Cushingovog sindroma, a citirana literatura je moderna i relevantna. Knjiga je ponajprije namijenjena specijalizantima i specijalistima endokrinologije i dijabetologije, ali, s obzirom na povezanost s brojnim područjima medicine, može biti značajna za sve profile studenata nadodiplomskom i poslijediplomskim studijima. -akademik Željko Reiner, Zagreb, 24. siječnja 2013.

Želite li pročitati knjigu?Cushingov sindrom u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Gnjidić, Živko , Kaštelan, Darko. Čitati Cushingov sindrom Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE