Povijest grčke filozofije

Povijest grčke filozofije - De Crescenzo, Luciano | Caritasspiritistcenter.org

...a Povijest grčke filozofije (Storia della Filosofia Greca), koja je u Italiji objavljena u dva sveska (I Presocratici, 1983 ... Povijest grčke filozofije, Luciano De Crescenzo | ŽutiKlik ... ... .; Da Socrate in poi , 1986.), postala je svjetski bestseler i primjer kako se zahvaljujući autorovu izuzetnu pripovjedačkom daru ovo jedinstveno razdoblje u povijesti filozofije može prikazati na intrigantan i jednostavan način. Njegova Povijest grčke filozofije (Storia della Filosofia Greca), koja je u Italiji objavljena u dva sveska (I Presocratici, 1983.; Da Socrate in poi , 1986.), postala je svjetski bestseler i primjer kako se zahvaljujući autorovu izuzetnu pripovjedačk ... Povijest grčke filozofije - Begen | Online knjižara ... ... .; Da Socrate in poi , 1986.), postala je svjetski bestseler i primjer kako se zahvaljujući autorovu izuzetnu pripovjedačkom daru ovo jedinstveno razdoblje u povijesti filozofije može prikazati na intrigantan i jednostavan način. Povijest grčke filozofije | Dok u...

INFORMACIJA

AUTOR
De Crescenzo, Luciano
DIMENZIJA
6,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Povijest grčke filozofije.pdf

OPIS

Dok u prvom dijelu knjige – Predsokratovci – donosi elegantne i duhovite životopise predsokratovaca Anaksimandra, Pitagore, Heraklita, Zenona, Empedokla, Demokrita, Protagore… u drugom dijelu knjige – Od Sokrata nadalje – autor nam na predstavlja razvoj grčke filozofske misli od Sokrata do Plotina. Osim što osvjetljava ključno razdoblje u povijesti zapadne filozofije, autor cijelo vrijeme vodi duhovit dijalog s „filozofima“ iz svojeg susjedstva. Suvereno i s lakoćom baratajući činjenicama, De Crescenzo upućuje na važnost filozofije u današnje vrijeme i u našim životima. Uronivši u neponovljiv svijet grčke filozofije kako nam je predstavlja autor, uviđamo kako uistinu jesmo njezini vječni dužnici. Luciano De Crescenzo (Napulj 1928.), talijanski je pisac, filmski glumac i redatelj. Do neočekivanog uspjeha njegova književnog prvijenca Cosi parlo Bellavista (Tako je govorio Bellavista, 1977.) radio je kao inženjer u IBM-u. Njegova Povijest grčke filozofije (Storia della Filosofia Greca), koja je u Italiji objavljena u dva sveska (I Presocratici, 1983.; Da Socrate in poi, 1986.), postala je svjetski bestseler i primjer kako se zahvaljujući autorovu izuzetnu pripovjedačkom daru ovo jedinstveno razdoblje u povijesti filozofije može prikazati na intrigantan i jednostavan način.

Želite li pročitati knjigu?Povijest grčke filozofije u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor De Crescenzo, Luciano. Čitati Povijest grčke filozofije Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE