Južna zvijezda

Južna zvijezda - Verne, Jules | Caritasspiritistcenter.org

...zvijezda (francuski: L'Étoile du sud) pustolovni je roman Julesa Vernea koji je prvi put izdan 1884 ... Čakavsko zvizdoslovje - Metapedia ... ... UKLJUČILA PORNIĆ PA ZANIJEMILA OD ŠOKA: 'To je moj... ... zvijezda (francuski: L'Étoile du sud) pustolovni je roman Julesa Vernea koji je prvi put izdan 1884. godine. Glavni lik romana francuski je rudarski inženjer Cyprien Méré. On dolazi u Griqualand (danas dio Južnoafričke Republike) kako bi proučavao nastanak dijamanata. Južna zvijezda - Priča je ovo u ludoj potrazi za nestalim dijamantom, brilijantnom znanstveniku koji je uspio stvoriti umjetni dijamant...

INFORMACIJA

AUTOR
Verne, Jules
DIMENZIJA
7,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Južna zvijezda.pdf

OPIS

Na ležaju od bijelog pamuka, jedan ogromni crni kristal bacao je iz svojih prizmi plamene zrake, tako da se činilo kako je njime osvjetljen cijeli laboratorij. Kombinacija boje tinte uz savršeno prirodni dijamantni sjaj i neusporedivu snagu lomljenja zraka izazivala je čudesan i uzbudljivi utisak. Čovjek se osjećao kao da se nalazi u prisustvu neke čudesne pojave i igre prirode, kakve još nikad nije vidio. Stavimo li na stranu svaku pomisao o vrijednosti, večličanstveni sjaj ove dragocjenosti blistao je sam po sebi. – Nije ovo samo najveći, nego i najljepši dijamant što postoji na svijetu – reče ozbiljno Jakobus Vandergaart s nekim očinskim ponosom. – Teži četiri stotine trideset i dva karata! … Oživjela je i legenda. Među rudarima su kružile fantastične priče o njegovom čudotvornom djelovanju koje su mu pripisivali. Šapatom bi jedni drugima prenosili kako crni kamen neminovno “donosi nesreću”. Iskusni ljudi vrtili bi svojim glavama i govorili da im je draže što je taj đavolji kamen kod Watkinsa, nego da je kod njih. Ukratko, ogovaranja i klevete koji su nerazdvojni dio slave, nisu ništa naškodili Južnoj zvijezdi – koja, što je sasvim normalno, nije o tome vodila brigu već je produljila rasipati bujicu svjetlosti iz bogohulnih mračnih dubina! Priča je ovo u ludoj potrazi za nestalim dijamantom, brilijantnom znanstveniku koji je uspio stvoriti umjetni dijamant, te svoj muci i teškom životu južnoafričkih rudara. Kroz cijelu avanturu likovi prolaze nezaboravnim južnoafričkim krajolicima i susreću najrazličitija domorodačka plemena te divlje životinje.

Želite li pročitati knjigu?Južna zvijezda u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Verne, Jules. Čitati Južna zvijezda Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE