Ljudski potencijali: Usmjeravanje, odabir i osposobljavanje

Ljudski potencijali: Usmjeravanje, odabir i osposobljavanje - Šverko, Branimir | Caritasspiritistcenter.org

... 17th Edition Babarović, Toni. "Branimir Šverko LJUDSKI POTENCIJALI: USMJERAVANJE, ODABIR I OSPOSOBLJAVANJE ... Profesionalno usmjeravanje i profesionalni interesi ... ." Društvena istraživanja 22, br. Osim studentima psihologije, knjiga „Ljudski potencijali: usmjeravanje, odabir i osposobljavanje" namijenjena je i stručnjacima iz prakse. Stručnjaci za upravljanje ljudskim resursima mogu u knjizi naći teorijsku i metodološku podlogu za svoj rad. Stranica 179. Ključne riječi ljudski potencijali; usmjeravanje; odabir; osposobljavanje (Human resources; guidance; sel ... ski potencijali: usmjeravanje, odabir i os ... . Ključne riječi ljudski potencijali; usmjeravanje; odabir; osposobljavanje (Human resources; guidance; selection; training). Sažetak Knjiga se bavi teorijskim osnovama i praktičnim postupcima profesionalnog usmjeravanja, odabira i osposobljavanja ljudi. Branimir Šverko. Ljudski potencijali: Usmjeravanje, Odabir...

INFORMACIJA

AUTOR
Šverko, Branimir
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Ljudski potencijali: Usmjeravanje, odabir i osposobljavanje.pdf

OPIS

Knjiga stručnjaka i znanstvenika iz područja psihologije rada i organizacijske psihologije prof. dr. Branimira Šverka „Ljudski potencijali: usmjeravanje, odabir i osposobljavanje“ bavi se psihologijskim teorijama i metodama usmjeravanja, odabira i osposobljavanja osoblja. Prof. Šverko na jednostavan i razumljiv način obrađuje psihologijska načela i metode prilagodbe čovjeka radu. U uvodnom dijelu govori o važnosti ljudskih potencijala za uspješnost organizacije. Poglavlje o profesionalnom usmjeravanju i razvoju karijere prikazuje glavne diferencijalne i razvojne teorije profesionalnog usmjeravanja. U poglavlju o profesionalnoj selekciji slijedi prikaz psihologijskih testova i drugih metoda koje se koriste u selekciji, te se opisuje priprema i validacija selekcijskoga programa, pruža pregled spoznaje o valjanosti selekcijskih postupaka i prikazuju metode donošenja selekcijskih odluka. U posljednjem poglavlju, o profesionalnom osposobljavanju i usavršavanju, autor elaborira osnovne pojmove obrazovne djelatnosti, učenja i njihovih učinaka. Osim studentima psihologije, knjiga „Ljudski potencijali: usmjeravanje, odabir i osposobljavanje“ namijenjena je i stručnjacima iz prakse. Stručnjaci za upravljanje ljudskim resursima mogu u knjizi naći teorijsku i metodološku podlogu za svoj rad.

Želite li pročitati knjigu?Ljudski potencijali: Usmjeravanje, odabir i osposobljavanje u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Šverko, Branimir. Čitati Ljudski potencijali: Usmjeravanje, odabir i osposobljavanje Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE