Poziv biblijskih proroka

Poziv biblijskih proroka - Zovkić, Mato | Caritasspiritistcenter.org

...„Poziv biblijskih proroka" nudi studentima teologije i drugim zainteresiranim čitateljima egzegetsku analizu i teološku sintezu pozivâ sedam starozavjetnih i četiri novozavjetna proroka: Mojsija, Ilije, Amosa, jeruzalemskog Izaije, Jeremije, Deuteroizaije, Tritoizaije, Isusa, Pavla, ivanovskog Starješine i Ivana, autora Otkrivenja ... Osnovna škola Josip Pupačić Omiš - PROJEKTI ... . Poziv biblijskih proroka Knjiga nudi studentima teologije i drugim zainteresiranim čitateljima egzegetsku analizu i teološku sintezu poziva sedam starozavjetnih i četiri novozavjetna proroka: Mojsija, Ilije, Amosa, jeruzalemskog Izaije, Jeremije, Deuteroizaije, Tritoizaije, Isusa, Pavla, ivanovskog Starješine i Ivana, autora Otkrivenja. Knjiga "Poziv biblijskih proroka" nudi studentima teologije i drugim zainteresiranim čitateljima egzegetsku analizu i teološku sintezu poziva sedam ... Biblijsko komparativna analiza Kristove i Mojsijeve ... ... . Knjiga "Poziv biblijskih proroka" nudi studentima teologije i drugim zainteresiranim čitateljima egzegetsku analizu i teološku sintezu poziva sedam...

INFORMACIJA

AUTOR
Zovkić, Mato
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Poziv biblijskih proroka.pdf

OPIS

Knjiga „Poziv biblijskih proroka“ nudi studentima teologije i drugim zainteresiranim čitateljima egzegetsku analizu i teološku sintezu pozivâ sedam starozavjetnih i četiri novozavjetna proroka: Mojsija, Ilije, Amosa, jeruzalemskog Izaije, Jeremije, Deuteroizaije, Tritoizaije, Isusa, Pavla, ivanovskog Starješine i Ivana, autora Otkrivenja. Bog je proroke pozivao i slao da ponajprije svojim suvremenicima pokazuju znakove njegove spasenjske nazočnosti u povijesnim okolnostima. Kasnije su učenici prorokâ zapisali njihove propovijedi za novi naraštaj tražitelja Boga u njihovim povijesnim prilikama. Ti su učenici zapisivali i ispovijesti prorokâ o doživljaju Božjeg poziva, koji su proroci sa zvanjem priopćili svojim suradnicima i protivnicima tek nakon upornog osporavanja praznovjernog puka, službenih vjerskih poglavara, lažnih proroka ili političkih djelatnika. Bog im je obećavao da će biti uz njih, ali nije jamčio da će uvijek uspijevati u svojem djelovanju. Ti doživljaji pozivâ i danas pokazuju čitateljima misteriozni susret s Bogom, koji je pozvane uznemirivao sve dok se nisu odazvali na prepoznavanje Božje nazočnosti u promjenjivim povijesnim događajima i na življenje u skladu s Božjim pozivom. Biblijski proroci i danas su dokaz da Bog postoji te da je moguće biti otvoren Bogu i bližnima u svim životnim situacijama.

Želite li pročitati knjigu?Poziv biblijskih proroka u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Zovkić, Mato. Čitati Poziv biblijskih proroka Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE