Pukovnik Beethoven

Pukovnik Beethoven - Karakaš, Damir | Caritasspiritistcenter.org

...ik Beethoven book. Read 4 reviews from the world's largest community for readers ... Ludwig van Beethoven - Wikipedia ... ... Pukovnik Beethoven - Damir Karakaš - 25 kn ... ik Beethoven book. Read 4 reviews from the world's largest community for readers. Let us know what's wrong with this preview of Pukovnik Beethoven by Damir Karakaš. Ludwig Van Beethoven, Dénes Kovács, Ede Banda, Géza Németh. Dezső Ránki, Ludwig Van Beethoven, Miklós Perényi. ...

INFORMACIJA

AUTOR
Karakaš, Damir
DIMENZIJA
6,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Pukovnik Beethoven.pdf

OPIS

Evo i trećeg dijela Karakaševe ličke trilogije. Lički gorštaci su tu, harmonikaši, imigranti, gastarbajteri, vojnici, opresivni roditelji i zgnječena djeca. Atmosfera je slična prethodnim zbirkama; neizbježno jer se radi o pokušaju da se opiše određeni mentalitet i način života. Ipak, svaka je knjiga zaokružena tematski i unosi neke promjene u pristupu i stilu. Ako su u Kino Lici likovi u svom prirodnom seoskom okruženju a u Eskimima izmješteni u grad, onda se u Pukovniku Beethovenu sele još dalje, izvan zemlje, ili pak vraćaju u nju nakon izbivanja. Jedna stvar koja im je zajednička, bez obzira na to gdje se nalaze i koliko bježe, jest nemogućnost bijega od svog obiteljskog i kulturnog nasljeđa. Bez suvišnih riječi, lišene bilo kakvog psihologiziranja ili moraliziranja ove su priče zapisi o najdubljim ljudskim emocijama, neriješenim unutarnjim konfliktima koji izbijaju na površinu, o prirodi zla u čovjeku te o borbi straha i nade u našoj vječnoj potrazi za srećom.

Želite li pročitati knjigu?Pukovnik Beethoven u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Karakaš, Damir. Čitati Pukovnik Beethoven Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE