Lice tvoje tražim – Razgovori o Bogu

Lice tvoje tražim – Razgovori o Bogu - Schillebeeckx, Edward | Caritasspiritistcenter.org

...ri o Bogu. Ova knjiga razgovora s Edwardom Schillebeeckxom, jednim od najvećih, ali i najdugovječnijih katoličkih teologa pred kraj njegova života (umro je 2009 ... Tekstovi pjesama — Sve pjesme ... . godine u 96. godini života), objavljena u talijanskome originalu 2005. godine, svjedoči o vitalnosti toga teologa koja se sastojala u... Autor: Lice tvoje tražim - razgovori o Bogu Srijeda, 16. kolovoza 2017. u 07:39. Današnja poruka mira glasi: Čovjekova sloboda uvijek djeluje unutar nekog konteksta te je stoga sloboda izbora. Edward Schillebeeckx - Francesco Strazzari; „Lice tvoje tražim - razgovori o Bogu". Tema knjige je filozofsko pitanje o Bogu. Riječ filozofija od početka je ... Dolazim pred tvoje sveto lice, Bože, u tišini tražim te! - Book.hr ... . Edward Schillebeeckx - Francesco Strazzari; „Lice tvoje tražim - razgovori o Bogu". Tema knjige je filozofsko pitanje o Bogu. Riječ filozofija od početka je značila težnju-ljubav prema apsolutnoj istini i mudrosti što usrećuje, ...

INFORMACIJA

AUTOR
Schillebeeckx, Edward
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Lice tvoje tražim – Razgovori o Bogu.pdf

OPIS

Ova knjiga razgovora s Edwardom Schillebeeckxom, jednim od najvećih, ali i najdugovječnijih katoličkih teologa pred kraj njegova života (umro je 2009. godine u 96. godini života), objavljena u talijanskome originalu 2005. godine, svjedoči o vitalnosti toga teologa koja se sastojala u tome što je, kako svjedoči novinar, bio zadivljen Bogom. Sam Schillebeeckx svjedoči: „U mojoj dobi, nakon dugoga i radišnog istraživanja, koje još nije dovršeno, htio bih ponizno reći da Božja dobrota ima posljednju riječ u našemu životu, koji je zapravo mješavina smisla i besmisla, spasenja i nespasenja, očaja i nade. Smisao naše egzistencije imamo baš time što slijedimo Isusov način života za ljude, koji je potvrdio Bog. Bog koji nas transcendira je čovječni Bog, Bog koji ljubi ljude, koji se brine za njihovu povijest. Božja se čovječnost susreće s čovječnošću ljudi te je uzdiže. I dalje vjerujem u ovoga živog Boga, svojim umom i osjećajem, unatoč tome, i možda također zato što je naša povijest povijest patnje, mješavina smisla i besmisla, koju naš um ne uspijeva objasniti.“ Ova uzbudljiva knjiga bit će sjajno duhovno štivo svakome kome duhovnost i teološko istraživanje prožimaju vjeru.

Želite li pročitati knjigu?Lice tvoje tražim – Razgovori o Bogu u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Schillebeeckx, Edward. Čitati Lice tvoje tražim – Razgovori o Bogu Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE