Svemirske katastrofe

Svemirske katastrofe - Hanslmeier, Arnold | Caritasspiritistcenter.org

...svemirske katastrofe svih vremena su katastrofa Columbia Space Shuttle iz 2003 ... Event Horizon (1997) - Titlovi.com ... . i katastrofa Challenger-a za svemirske letjelice iz 1986. godine. U oba slučaja, sedam astronauta je izgubilo život. Astrofizičar dr.sc. Dario Hrupec govori o potencijalnim opasnostima koje nam prijete iz svemira. 4. SHARES. Facebook Twitter. Povijest je, u ukupno četiri smrtonosne svemirske nesreće, odnjela ukupno 18 života. „N ... SVEMIRSKE KATASTROFE: znanstveni odgovor o mogućem smaku... ... . „N...

INFORMACIJA

AUTOR
Hanslmeier, Arnold
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Svemirske katastrofe.pdf

OPIS

Svemirske katastrofe – Znanstveni odgovor na pitanja o mogućem smaku svijeta U posljednje se vrijeme na internetu, u medijima i tisku mogu pronaći brojni znanstveno neutemeljeni tekstovi o skorom smaku svijeta koji neopravdano šire paniku i zabrinjavaju javnost. Česta su predviđanja o skoroj apokalipsi koja će se dogoditi određenoga „sudbonosnog” datuma, no ona se po pravilu nikada ne ostvare, već se samo odgode do neke druge prilike. Jedna od skorijih najava smaka svijeta temelji se na završetku ciklusa majanskog kalendara koji završava 21. prosinca 2012. Što će se osobito tada dogoditi? Hoće li nas udariti asteroid ili komet, hoće li Zemlja biti raskomadana zbog nekoga jakoga gravitacijskog djelovanja ili će možda zakazati njezino magnetsko polje zbog jakih Sunčevih oluja? Prijeti li nam doista opasnost iz svemira? Je li civilizacija Maja, poznata i po naprednom poznavanju astronomije i matematike, svoj kalendar sastavila upravo tako da povijest Zemlje završava 21. prosinca 2012.? Ili je taj datum samo slučajna posljedica njihova brojevnog sustava koji se za razliku od današnjega dekadskog sustava temeljio na broju 20? Ova popularno-znanstvena knjiga progovara o mogućim kozmičkim katastrofama koje se s nekom vjerojatnošću doista mogu dogoditi Zemlji, o katastrofama koje su je u dalekoj prošlosti pogodile te na jednostavan način objašnjava stabilnost Sunčeva sustava i položaj Zemlje u svemiru. Sveučilišni profesor i astrofizičar te potpredsjednik Austrijskog društva za astronomiju i astrofiziku dr. Arnold Hanslmeier poznat je po mnogim dobro prihvaćenim popularno-znanstvenim knjigama i predavanjima, a u ovoj knjizi piše kako znanost odgovara na ta pitanja.

Želite li pročitati knjigu?Svemirske katastrofe u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Hanslmeier, Arnold. Čitati Svemirske katastrofe Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE