Čitajući “Smrt Ivana Iliča”

Čitajući “Smrt Ivana Iliča” - Lobo Antunes, Joao | Caritasspiritistcenter.org

...itajući "Smrt Ivana Iliča". Pročitajte knjigu izravno u pregledniku ... Lav Tolstoj — Vikipedija, slobodna enciklopedija ... . Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. Tolstoj je jedan od velikana ruske književnosti; njigovi radovi obuhvataju romane Rat i mir i Ana Karenjina i novele kao što su Hadži Murat i Smrt Ivana Iliča. "Smrt Ivana Iliča" (to jest, ovo je naslov ove priče) je duboki rad, koji upućuju na turobne misli. Treba reći o jednoj od značajki djelaTolstoja, bez koga nije lako p ... Nabokovove preporuke: koje knjige čitaju i koje knjige za čitanje ... . Treba reći o jednoj od značajki djelaTolstoja, bez koga nije lako predstaviti sažetak. Smrt Ivana Iliča, kao i posljednje dane njegova života, opisana je u priči iz perspektive glavnog lika. "Smrt Ivana Iliča" (to jest, ovo je naslov ove priče) je duboki r...

INFORMACIJA

AUTOR
Lobo Antunes, Joao
DIMENZIJA
1,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Čitajući “Smrt Ivana Iliča”.pdf

OPIS

ČITAJUĆI SMRT IVANA ILJIČA – RAZMIŠLJANJA JEDNOG LIJEČNIKA. IZBOR ESEJA. […] Ovaj ulomak zaslužuje kratku, ali važnu opasku o elementarnom načinu komunikacije koja je sadržana u pogledu. Zato uvijek kažem da se pogledom ne bi smjelo otkrivati ono što ne možemo kasnije objasniti riječima. Kada analiziramo neku rendgensku sliku, kada prilazimo bolesniku ili obitelji noseći novosti – dobre ili loše – djelić sekunde koji predhodi onome što ćemo reći predstavlja beskraj sumnje i muke koji oni nastoje odgonetnuti na liječnikovu licu. Stoga, kad proučavam neki nalaz, uvijek se u pravilu okrenem leđima bolesniku i, kad god je to moguće, nasmiješim se ako još uvijek nisam u mogućnosti govoriti o uspjehu intervencije… Eseji, i to ovako poetični – iz pera jednog neokirurga? Da, ako je riječ o članu liječničko-spisateljske obitelji Lobo Antunes: naš autor je sin slavnoga portugalskog neokirurga Joaoa Alfreda de Figureida Loba Antunesa i brat još slavnijega portugalskog pisca, Antonia Loba Antunesa, čija je prva profesija bila također liječnička. Pred nama je odabir iz triju knjiga eseja iz pera rasnog erudita. Njegova razmišljanja o boli, smrti i nasilju, o putovanjima, o dalekim velikim gradovima, o osamljenosti i zahtjevnoj edukaciji, zaslužuju da u njima uživaju i prirodoslovci i društvenjaci. No ponajviše bi mogla biti od koristi studentima medicine za kolegij iz medicinske etike, ili vrlo mladim liječnicima na samome početku puta, jer bi im profinjene misli ovog velikog intelektualca mogle biti važna sugovornik u promišljanju karijere.

Želite li pročitati knjigu?Čitajući “Smrt Ivana Iliča” u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Lobo Antunes, Joao. Čitati Čitajući “Smrt Ivana Iliča” Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE