Istočni pakao

Istočni pakao - Alexander, Christine | Caritasspiritistcenter.org

...i pakao : dnevnici njemačkog lovca na tenkove na Istočnoj bojišnici 1941 ... Pennsylvania ... .-1943. Nakladnik: Zagrebačka naklada Prijevod: Mario Jović 11/2012. Istočni pakao. 70,00 kn - 120,00 kn. Odaberi opciju Tvrdi uvez Meki uvez. Očisti. Istočni pakao količina. Dodaj u košaricu. Istočni pakao : dnevnici njemačkog lovca na tenkove na Istočnoj bojišnici 1941 Nad Pakao je Isus (po nicejskom Vjerovanju) sašao poslije smrti i prije uskrsnuća, usput razorivši Vrata Paklena. Srpskohrvatski / српскохрватски. Suomi. Svenska. தமி ... [video] Pakao - Croativ.net ... . Srpskohrvatski / српскохрватски. Suomi. Svenska. தமிழ். Tagalog. Татарча/t...

INFORMACIJA

AUTOR
Alexander, Christine
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Istočni pakao.pdf

OPIS

Istočni pakao : dnevnici njemačkog lovca na tenkove na Istočnoj bojišnici 1941.-1943.Osobno svjedočanstvo njemačkog vojnika koji je sudjelovao u operaciji Barbarossa i bitkama koje su slijedile na Istočnoj bojišnici u kojem opisuje borbeno iskustvo njemačko-sovjetskog rata na način koji je prije rijetko kada viđen.Hans Roth bio je pripadnik protutenkovske (Panzerjäger) bojne 229. pješadijske divizije pridružene Šestoj armiji Walthera Reichenaua kad je počela invazija na Sovjetski Savez. Zapisujući svoje doživljaje, zabilježio je čuđenje i nervozu kad su Nijemci prešli granicu u lipnju 1941. godine. Onda je uslijedila vatrena oluja dok se Wehrmacht probijao preko bojišnice i ulazio u istočnoeuropska bespuća.Roth je pisao potajno, kao da želi zadržati zdrav razum, znajući kako njegovi opisi strahota na bojišnici nikad neće proći cenzore Wehrmachta.Tri dnevnika otkrivena su mnogo godina nakon njegova nestanka, spremljena u domu brata s kojim je bio vrlo blizak. Nakon bratove smrti, njegova ih je obitelj pronašla i smjesta poslala Rosel, Rothovoj supruzi.Hans Roth je nesumnjivo radio i na četvrtom dnevniku prije no što je nestao u akciji u srpnju 1944. tijekom bitke poznate pod nazivom Uništenje grupe armija Centar. Iako je Rothova konačna sudbina ostala nepoznata, ono što je ostavio za sobom, i što je napokon ugledalo svjetlo dana, predstavlja nevjerojatno svjedočanstvo stravičnog rata koji su Nijemci vodili u Sovjetskom Savezu.

Želite li pročitati knjigu?Istočni pakao u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Alexander, Christine. Čitati Istočni pakao Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE